lördag 18 december 2010

Bjuden på jakt!

Idag var jag och Rex i Oderljunga på bjudjakt i en halv meter snö. Hur gick det då, jo Rex fick upp tre rådjur där ett kom framför en bössa och blev liggande på platsen.
Där efter konstaterade vi att det inte går att släppa igen för hundarna springer mer under snön än ovanför, så det är bara att bita i det sura äpplet och inse att säsongens sista hundjakt är ett faktum.

lördag 4 december 2010

Jakt i Delary

När man väl kommer upp på jakten så kör man och sätter bilen i en snödriva. När bilen väl är utdragen igen så kan vi börja att jaga. Tobjörn med sin hund Bingo ska gå första såten. Vi är ute efter en kalv och rådjur. I såten var där gott om djur 4 älgar var av en tjur som vi sökt efter så länge men nu är den inte lovlig tjur har blivit kalv istället TYPISKT. Rådjuren lyste med sin frånvaro i denna såt. Nästa såt går jag med Rex vi går en bra stund utan ett spår men plötsligt så hör jag att han börjar väcka och mycket riktigt så hittar han djur get och kid. Det går förbi två passkyttar som inte får läge så drevet går in på grannmarken. Efter en stund så vänder drevet in igen och nu kommer han med enbart kidet som Tobjörn skjuter på både en gång och två gånger men BOM bägge gångerna. Där efter går det åter in på grannens och spikar ganska rakt ut. Rex släpper efter en stund och vänder om hemåt men det går sakta och han har svårt att hitta hem. När han är i närheten av Tobjörn så ber jag honom att försöka koppla Rex vilket kan var svårt för han brukar inte gå fram till andra i skogen, men han lyckades efter ett antal försök. Rex såg ut som en stor snöboll, det ska sägas att där är ungefär 40cm snö så det var inte lätt för hundarna.

torsdag 2 december 2010

Drevjakt i Osby

Det är en fin dag med mycket snö och sol. Jag och Ronny släpper på morgonen vi går en bra stund utan resultat och vi ser inte mycket spår heller. Vi bestämmer oss för att byta hund så får Rex och Kelly tina bort lite snö från pälsen tanken är att släppa Ozzy i en liten såt. Vi går med hundarna lösa mot bilen när hundarna delar på sig och går åt olika håll och plötsligt tar Rex upp till vänster om oss i såten där vi skulle släppa Ozzy och Kelly tar upp till höger om oss. Det blir musik i skogen men det går inte fort hundarna har svårt att ta sig fram i all snö. Rex kommer tillbaka med drevet och jag ser honom ute på ett hygge han ser ut som en julgran han är full med snöbollar så jag kallar in honom och kopplar. Kelly gick ur marken och vad det värsta var att hon kom inte så vi började pejla och leta efter henne men med utan resultat. Vi håller på till långt ut på kvällen men hittar inte henne. Vi bestämmer oss för att köra hem och återkomma dagen efter och forsätta leta, men vi får även denna dag köra hem utan henne. Tisdag kör Ronny upp igen och letar hela dagen men ingen Kelly syns till så man befarar det värsta för det är riktigt kallt också -15 grader om natten. När Ronny ska köra hem på kvällen får han en ingivelse att köra ännu en runda ner om jaktboden och vad hittar han där. Både Kelly och Ronny blir överlyckliga och kan köra hem glada. Kelly låg och mös i en varm bil när Ronny ringde och berättade, nu blir det en till som kommer att införskaffar en GPS. Lyckligt slut

Bjudjakt lördagen den 27/11


Peter med sin dubble

Lördags morgon snö och kallt ska till konga på jakt, hjort gris och rå står på dagens lista. På väg ut till passet går jag först på två hjortar en halv skåvel och en stång, oturligt nog så hade man inte skott i bössan men de smög in i såten som vi skulle ta som nr 2 såtanken var att de står kvar. I första så var det mycket rörelse på djuren där blev 2 grisar varav den ena 130+ samt 4 hjortar. Såt 2 ska hjortarna vara kvar och komma i pass men icke de var som om de hade gått upp i rök. Där blev en gris och 2 rådjur och sen var denna dag slut med ett hyfsat resultat fast vi missade tjurarna.

Anders med sin hjort